Over Patricia

Patricia

Mijn naam is Patricia van Hees, ik ben 36 jaar, en woon samen met mijn vriend en onze 2 kinderen.

Als klein meisje wilde ik altijd gaan werken in de gehandicaptenzorg. Uiteindelijk heb ik met plezier 15,5 jaar lang in een heel andere bedrijfstak gewerkt, namelijk in de schadeverzekeringen.

Uit interesse ben ik in 2008 een cursus NmG (Nederlands ondersteund met Gebaren) gaan volgen. Toen bleek dat ik gebaren ontzettend leuk vond! Intussen kregen we onze dochter en zoon en is het gebaren even naar de achtergrond verdwenen. Ontzettend jammer dat ik toen zelf de methode Babygebaren nog niet kende! Ik had het graag willen toepassen toen onze kindjes nog baby waren.

Op een dag kregen onze kinderen de Baby- en Kindergebaren methode aangeleerd op het kinderdagverblijf en werd er op een ouderavond een workshop gegeven voor alle ouders. Ontzettend leuk was het om weer gebaren te zien en wat een geweldige methode vond ik Babygebaren! Daarna heb ik getest of onze kinderen inderdaad al wat gebaren kenden. En ja hoor, ze kenden er al meerdere! Heel praktisch als je bijvoorbeeld bij een openbare plek bent en je zoon/dochter wil niet hardop zeggen dat hij/zij naar de wc moet. Onze kinderen vinden het erg handig dat ze gebaren kennen en maken er regelmatig gebruik van. Ze zijn nu zelf in de leeftijd van 4 en 6 jaar.

Ik besloot zelf de opleiding tot Babygebaren Specialist te gaan volgen bij Babygebaren Nederland, gegeven door de oprichtster Lissa Zeviar. Deze opleiding heb ik afgerond in oktober 2015. Dat smaakt naar meer, dacht ik.

Wat kan het leren van nieuwe dingen toch leuk zijn! Daarom ben ik ook begonnen met een cursus NGT module 1 (Nederlandse Gebarentaal, inmiddels ook afgerond), basisopleiding Pedagogiek en een workshop Leespraat begeleiding.

Waarom ik gekozen heb voor de naam “Bijzonder Gebaar”? Voor mij voelt het als een erg bijzonder gebaar naar de NGT gebruikers toe deze methode te mogen gebruiken met de achterliggende gedachte de kloof te dichten tussen de NGT gebruiker en de niet NGT gebruiker. Daarnaast staat het woord bijzonder natuurlijk ook voor alle kindjes, ieder kind is uiteindelijk toch bijzonder?!

Lid en Partner van Babygebaren NL

Babygebaren_Logo_DEF